Mobile menu

來香港上訪/楊凡的繼園臺 (1 Sep 2019)

Printer-friendlyPrinter-friendly

來香港上訪
有冤無路訴,一些在內地遇到不公的內地人、甚至香港居民,在內地無法尋求公道,選擇來香港上訪。今集《經緯線》追蹤一班珠海市爛尾舖買家,來香港上訪的過程,他們寄望香港的制度,可以協助他們追討損失。然而,來香港的路,卻殊不容易。

楊凡的繼園臺
導演楊凡花了七年時間,首次製作動畫電影《繼園臺七號》,以1967年的北角繼園街作背景,講述一個暴動期間的愛情故事。動畫獲邀入選多個國際電影節,包括威尼斯、多倫多和東京等。楊凡希望透過這套動畫,訴說他心目中香港美好的一面。

Program: 
經緯線
Publish Date: 
Sunday, September 1, 2019
Station: 
ViuTV
To access "Lingnan Access Only" Video programmes (e.g. Local TV Programmes on Demand) using thrid-party ISP, you need to use Lingnan University SSL VPN service. For more information on installation of the service, please visit Lingnan University VPN Connection