Mobile menu

Local TV Programmes

Displaying 1 - 2 of 2

頭條新聞

臨別曾言曾特權任內最後一次的答問大會,臨別有何贈言?有冇「做好呢份工」?﹝歌曲:世界停頓 歌手:譚詠麟﹞超人中講自拍遊煲呔凸手慶幸自己有豪遊,唔駛好似昂山素姬咁,外訪攰到嘔。太空人飛到上太空,最想睇下地球每逢六月的燭光。好叻做咁耐港姐司儀,都問唔出好似d議員咁溫馨的問題。夤夜趕科場CY話用人唯才,有民主黨人希望走入建制,被指賣黨求榮.. 我要向上啫。

原來錢作怪

市場直擊 – 買實金上一代人不少曾經歷過戰爭, 部份人也會持有一些類似金條、金牌、金幣之類的實金以作不時之需。 80年代黃金價格一直沒有太大起落, 直至2000年開始才穩步上揚, 近年更屢創新高。有人認為實金不像公司股票會有利息,亦不會像公司有發展潛力;不過亦有人認為購買適量實金可作為自己整體投資的保險,實金又是否一個理想投資? 買實金又有什麼竅門呢?