Mobile menu

Local TV Programmes

Displaying 1 - 2 of 2

頭條新聞

成功爭取不准打尖當所有人以為CY會打尖成功之際,一個冷不妨,議案過不了,官員O嘴了。﹝歌曲:如夢初醒 歌手:彭羚﹞太后與小豪子CY辯稱自己只是產業測量師,非建築測量師,所以根本不知屋企原來有僭建,咁天下既賊都係無心犯案?我賊黎架,又唔係律師,鬼知犯法咩﹗你僭健!莫非做特首的先決條件是「家中有僭健」?咁「誠信」一定是最沒有意義的承諾。

原來錢作怪

<語出經人>羅康瑞瑞安集團主席羅康瑞雖出身於富家, 但他不甘安於在家族生意守業. 靠著父親借給他十萬元的資本, 1971年在香港創立一家小型建築公司瑞安, 發展至今已是多元化的大集團. 羅康瑞將瑞安標誌以海鷗為記, 靈感來自世界名著「天地一沙鷗」(The story of Jonathan Livingston Seagull).