Mobile menu

Local TV Programmes

Displaying 1 - 5 of 5

頭條新聞

真相是最好的紀念7月23日,溫州動車﹝高鐵﹞追尾意外引致… 不知多少人死亡,也許沒有人會知;即使不會發生的錯誤發生了,還有難以理解的搜救程序,背後竟有不知所謂的言論護航;溫總是溫情,伊伊是奇蹟;只有「真相」才能撫慰家人、國民的傷痛。

頭條新聞

身害革命檔案華叔宣傳策略勁,講d唔講d,想知有無加入共產黨,買本睇下啦。鐸叔太教你做老婆之道。睇相佬真係可以呃你十年八年架。思憶... 成立教協、做議員、平反六四、爭取普選,一頁頁寫在《大江東去》上。﹝歌曲:思憶季節 歌手:張學友﹞「紅」出沒注意加加加加加… 衣食住行不停加,鬼叫你窮咩,頂硬上。

頭條新聞

身害革命檔案孫先生決定搵龍婆尋下有無熟人,華叔有嘢講喎。當白鴿遇上山雞… 隔空交戰特首嘛,咪就係愛國愛港、有很高管治能力、且有很高認受性的那個囉。﹝歌曲:劍雪 歌手:何韻詩、鄭秀文﹞沿途有「你」立法會大樓完成歷史任務,但卻未能見證香港政制有甚麼大進步。﹝歌曲:歲月流情 歌手:張學友﹞小新My廣告做特首唔係最緊要d票咩?小圈子選舉又唔同喎。鐵馬受盡風吹雨打,記得佢地其實好重要架。

頭條新聞

太后與小豪子七‧一 革命大軍打到嚟,太后、小豪子落難出走。落難第一課:轉軚!身害革命檔案皇帝唔急太監急 之 俾人地隊好,定俾自己隊好?孫中山重新將官員調位:快手林公公應該去派錢、慢慢問財爺應該去做諮詢、林鄭應該去理順婦產科床位。禮賓賓頒獎禮「Rap爆Mic」crossover「動筆動」,齊齊於七‧一頒獎予特區政府名人。