Mobile menu

Local TV Programmes

Displaying 1 - 5 of 5

頭條新聞

頭條特輯 - 《陰戰》回歸十五周年前夕,陰陽怪氣的頭條新聞推出特輯《陰戰》… 這十五年就似一場冒險旅程,僭建出陰險,陰毒甚至係陰濕,同時埋沒咗良知、誠信甚至係公義,我們開始懷疑、困惑、混淆,這場會否是一場令香港沉淪的陰戰呢? 明天的特首甚麼都沒有… 中央力挺明天上任的特首,但他甚麼都沒有… 責任,僭建、西九不關他事,連同不齊腳

頭條新聞

成功爭取不准打尖當所有人以為CY會打尖成功之際,一個冷不妨,議案過不了,官員O嘴了。﹝歌曲:如夢初醒 歌手:彭羚﹞太后與小豪子CY辯稱自己只是產業測量師,非建築測量師,所以根本不知屋企原來有僭建,咁天下既賊都係無心犯案?我賊黎架,又唔係律師,鬼知犯法咩﹗你僭健!莫非做特首的先決條件是「家中有僭健」?咁「誠信」一定是最沒有意義的承諾。

頭條新聞

臨別曾言曾特權任內最後一次的答問大會,臨別有何贈言?有冇「做好呢份工」?﹝歌曲:世界停頓 歌手:譚詠麟﹞超人中講自拍遊煲呔凸手慶幸自己有豪遊,唔駛好似昂山素姬咁,外訪攰到嘔。太空人飛到上太空,最想睇下地球每逢六月的燭光。好叻做咁耐港姐司儀,都問唔出好似d議員咁溫馨的問題。夤夜趕科場CY話用人唯才,有民主黨人希望走入建制,被指賣黨求榮.. 我要向上啫。

頭條新聞

太后與小豪子CY話「我無話過我無受感動」,但係都無話過感動、無唔感動。最大胆都係羅范啦。當年四二六社論明明定性六四係「動亂」,羅太竟然話「六四都未定性」,簡直係偷偷為六四翻案啊﹗未敢忘記…六四廿十三周年,有人沒有補充,有人認為未定性,方政認為:「太震撼。」﹝歌曲:我未能忘掉你 歌手:盧冠廷﹞人啊!人「為民主,國家興亡匹夫有責,我就是砍頭,我也不會回頭。」- 李旺陽。

頭條新聞

頭條劇場 – 《鍾無艷》之硬銷玩嘢改組治國之君找來夏迎春,改組大計被問呢樣問個樣,玩嘢喎!﹝電影:鍾無艷﹞小新屈’s App五絲十四焗,由鼓油帶出鮮味;拒收廣告?拒收雙非!簽約新電視台,睇下政府俾唔俾開台先。廉潔奉公防止及處理利益衝突獨立檢討委員會出咗報告,曾特首又乘機感觸一番。