Mobile menu

Local TV Programmes

Displaying 1 - 10 of 27

頭條新聞

湮沒中的花園花園街又一次大火,是劏房的錯?還是排檔惹的禍?﹝歌曲:灰飛煙滅 歌手:許志安﹞太后與小豪子 – 動物農莊豬、狼、龍、狗… 誰是真正的農莊主人?屬咩生肖都不是問題,最重要屬於阿爺。由心中變梁振英走上另一條跑道服務香港,對六四的看法亦變了另一套說法。﹝歌曲:小城大事 歌手:張學友﹞龍套豬星爺話唔同蠢人做朋友;唐唐真係要講句… er…er…er…唔好意思。

頭條新聞

種票疑雲一屋七姓十三人,兇手究竟是誰?﹝歌曲:衰邊個 歌手:黃子華﹞小新My廣告屋企好多人,單位細無所謂,最緊要信箱大;你怕唔怕痛?想唔想試下歐洲個市?張床好舒服,怕落區會瞓著。

頭條新聞

<p>-- Due to copyright restriction, no online video is available for this episode. --</p><p>備選當入樽英英 vs 英英之戰,終於揭開序幕,呀!唔係,係終於宣佈何時宣佈堂堂正正揭開呢塊序幕。

頭條新聞

泛民區選大敗,是民主黨錯估中共?﹝歌曲:自作自受 歌手:李克勤﹞太后與小豪子 –蛇齋餅糉由於今次我地已經輕易掌握左民意,2017就算有真普選又何妨?最多叫大廚煮多兩煲蛇齋餅粽啫。

頭條新聞

更新香港大學校長徐立之決定不續約,或者被決定不續約,跟8.18事件有幾大關係?﹝歌曲:樂與悲 歌手:太極﹞;超人身害革命徐不知最大的成就,可能是再一次印證革命的力量;泰國最新景點,游水看鱷魚;卡達天被茉莉花革命擊碎了豆腐花政權。;傭許來港:法庭話政府無須暫緩令都可以暫緩,我都知,未判之前都無做嘢咁耐啦。

頭條新聞

不做中國的路人十八個人見死不救,民眾怒斥不要做中國的路人。﹝歌曲:我心不死 歌手:陳慧嫻﹞太后與小豪子 – 善有惡報,惡有善報? 如果范婦人跌倒,太后會同佢講:呢件係不幸既事情,但我咩都睇唔到,我無權決定,應唔應該扶你,拜拜。原形畢露范太形容六四係「不幸事件」,引來天安門母親猛烈批評,范太原形畢露鳥。

頭條新聞

超人身害革命;孫中山覺得會議廳好似大人國,咩道具都變得好微不足道;長者可以兩蚊搭車,做速遞員咪好益老闆?老江唱首歌俾梁心榮聽:「老江獻給你,唐唐藏心裡…」來得太遲;而家先黎講復建居屋,遲唔遲D呀?定有心唔怕遲?﹝歌曲:愛得太遲 歌手:古巨基﹞我會做好呢份工;曾特首覺得被冒犯喎,仲要被D議員嚇親添呀。

頭條新聞

"太后與小豪子 – 感情缺失以後做錯事,大可說句:「我承認有缺失,深感悔疚,但無補充啦。

頭條新聞

-- Due to copyright restriction, no online video is available for this episode. --

頭條新聞

"太后與小豪子榮總話,用盡所努力,都阻止唔到新聞出街;員工話,用盡所有努力,都阻止唔到老闆裁員;小豪子﹕員工話,用盡所有努力,都阻止唔到老闆空降;員工話,用盡所有努力,都阻止唔到自己變黑影;觀眾話,用盡所有努力,都阻止唔到,亞視重播﹗香港涼心?亞視新聞部阿頭一個辭職,一個被放假,因為編輯自主受到威脅,被逼報流料、被逼賣廣告、被逼低調。

Pages